Home Hengsten Export Verkoop Verkocht Nieuws Agenda Contact

Hengsten

Haike 482 (Arjen 417 x Lute 304)

(Stokmaat: 1.63m)

Fokker: S. v. Veenen & A.J. Wielsma (Langezwaag)
Eigenaar: G.A. Bouma & J.P. Veenstra (Oldeboorn)


Haike is een hengst met een ruim voldoende exterieur. Die opvalt door zijn ruime tactmatige en actieve stap. Ook de draf en galop zijn ruim en met balans. Haike wordt gewaardeerd om zijn fijna karakter en voorbeeldige inzet.
Het lage verwantschap maakt Haike erg interessant voor de fokkerij en kan dan ook breed worden ingezet. Verwacht wordt dat Haike corrigerend kan werken op de stap en de instelling en het karakter van het Friese paard.

Dekgeld Haike 482 € 800,- (excl.)

Meer foto's

Wimer 461 (Hinne 427 x Heinse 354)

(Stokmaat: 1.67m)

Fokker: W. de Haan (Stiens)
Eigenaar: A. Minkema (Rottevalle) 

Wimer is een luxe aansprekende hengst met veel uitstraling die in beweging altijd veel tact, balans, souplesse en gedragenheid toont. In de omgang is Wimer 461 een zeer fijne hengst die zich makkelijk laat bewerken en altijd zijn best voor je wil doen en enorm leergierig is. 
De nakomelingen zijn luxe en hebben maat en veel tact en regelmaat in beweging. Menig kampioenschap werd reeds behaald door zijn eerste veulens. Wimer is zelf Z2 startgerechtigd.

Dekgeld Wimer 461 € 800,- (excl.) 

Meer foto's

Wylster 463 (Rindert 406 x Rypke 321)

(Stokmaat: 1.68m)

Fokker: G. v/d Veer- Jellema (Tijnje)
Eigenaar: G. Bouma (Oldeboorn) 

Wylster komt uit een fokzekere merrie lijn waar al meerdere modelmerries, goedgekeurde dekhengsten en goede sportpaarden uit voort kwamen. 

Wylster is een allround sportpaard: Kampioen Postkogeko M2 dressuur en de hoogstgeplaatste Fries tijdens het NK in Ermelo 2013.

Nakomelingen hebben dezelfde rasuitstraling en souplesse in beweging als hun vader. Op de fokdag van Ta it Bîhald en Wolvega behaalde zijn nafok het Jeugdkampioenschap en op de fokdag Ambt Delden het kampioens- merrieveulen.

Dekgeld Wylster 463 € 800,- (excl.) 

Meer foto's

Wybren 464 (Feike 395 x Wicher 334)

(Stokmaat: 1.66m)

Fokker & Eigenaar: L. & M. Markey

Wybren heeft in 2011 het centraal onderzoek in Amerika afgelegd. Wybren viel op door zijn goede achterbeengebruik in zowel stap, draf als galop en zijn werklust en goede instelling. Hij liet dan ook een goede indruk achter als sportpaard. Wybren is Z dressuur.
Wybren is een hengst met een mooi exterieur en fijn en droog beenwerk. Hij komt uit een interessante moederlijn: Feike 395 x Wicher 334 x Jacob 302 x Jurjen 303.

2014 is Wybren zijn laatste dekseizoen in Nederland!
Dekgeld Wybren 464 € 800,- (excl.)

Meer foto's

Jisse 433 (Jasper 366 x Dirk 298)

(Stokmaat: 1.67m)

Fokker: A. en A. de Vries (Siegerswoude)
Eigenaar: Leyendekker (California)

Jisse is in 2012 goedgekeurd op afstammelingen. De nakomelingen van Jisse vallen op in hun bewegingen en hun sportaanleg. Ze tonen veel balans en souplesse en een goed gebruik van het achterbeen. Ze hebben fijne meewerkende karakters en laten zich makkelijk bewerken.

Jisse heeft een geheel Wesselvrije bloedlijn en heeft een sterk positieve fokwaarde voor beweging en sportaanleg: 108 index.

Jisse is ZZ-licht startgerechtigd en Ereklasse tuigpaard.

Jisse is in 2014 verkocht naar Amerika.
Van Jisse is nog diepvriessperma beschikbaar.


Meer foto's

Jurjen

Lute 304 (Djurre 284 x Hearke 254)

(Stokmaat: 1.64m)

Fokker: G. Bouma (Oldeboorn)

Lute is een temperamentvolle, intelligente hengst die imponeerde door zijn verschijning en schitterende bewegingen. De hengst had een gouden karakter en deed graag  wat van hem verlangd werd. Dit wordt onderstreept door onder meer de aansprekende dressuurprestaties (ZZ). Lute veroverde in 1994 het Nederlands Kampioenschap Dekhengsten voor de sjees en is tevens vader van vele kampioenen, onder zijn nakomelingen bevinden zich opvallend veel stermerries.

Lute liet de goedgekeurde hengsten Wicher 334 en Riemer 379 na.

Lute is overleden in 2010.
Van Lute is nog diepvriessperma beschikbaar.

Stamboom / Tekening

Jurjen 303 (Teake 273 x Wessel 237)

(Stokmaat: 1.64m)

Fokker: G. Bouma (Oldeboorn)

Jurjen was sterk en solide. Hij onderscheid zich door z'n fraaie hals en bovenlijn en door z'n extra bewegingen. Jurjen werd in 1993 Nederlands Kampioen Dekhengsten voor de sjees. Jurjen levert volgens het afstammelingenrapport een zeer positieve bijdrage aan de fokkerij.

Jurjen is overleden in 2000.
Van Jurjen is nog diepvriessperma beschikbaar.

Stamboom / Tekening

Henswoude is erkend K.I.- en Sperma Win Station.


Henswoude levert sperma volgens het principe 'afspraak is afspraak'. Voor 09.00 uur besteld betekent nog dezelfde dag bij u thuis. Het winnen, verwerken en verpakken van sperma vindt plaats onder optimale hygiŽnische condities en deskundige veterinaire begeleiding. Voor de verzending wordt gebruikt gemaakt van, ook hier, op kwaliteit en betrouwbaarheid geselecteerde koeriersdiensten. 'Henswoude' levert op bestelling tevens vers sperma van alle overige S.W.S. hengsten. Het vervoer van en naar "Henswoude" is over algemeen geen bezwaar; dit gebeurt in overleg met u! ook wordt gezorgd voor deskundige veterinaire begeleiding, en dat is 7 dagen per week!
Heeft u nog vragen bel gerust:
Henswoude: +31 (0)566 631364 / Germ Aise Mobiel: +31 (0)6 51003902